Hammarbloggen

Hammarbloggen

Om Hammarbloggen

Välkommen till

Hammarbackens hembygdsförenings anslagstavla där alla kan bidra med information, upplysningar eller frågor som rör Hammarbacken och området där omkring. Lägg in din information under lämplig kategori som en kommentar så att även andra kan ta del av dina uppgifter.

Julgröt och bokpremiär!

FöreningsmötenPosted by Stefan Helsing Sun, December 06, 2009 21:02

Söndagen den 6 december var det premiär för Folke Vennbergs häfte "Hammarbacksskogens boställen och brukare i gången tid"

I Hammarbacken möttes vi inbjudande ljuslyktor och uppdukade bord med levande ljus i den gråmulna skymningen. Här i skogen bjöds det på julgröt, skinksmörgåsar, kaffe, saffranbullar och pepparkakor.

Vår lokal fylldes snart av gröt och kaffesugna besökare. Flickornasmiley i köket hade gjort ett jättefint arbete med dukning och pyntning, ingen nämnd, ingen glömd!

Vi var drygt 40 personer som kommit till Hammarbacken för att få en försmak av julen.

Mellan gröten och kaffet blev det en kort paus och Håkan Mossberg passade på att få lite frisk Hammarbacksluft.

Folke Vennberg berättade lite om sin sammanställning av bygdens brukare och deras boställen som han arbetat med under många år då han bodde i Hammarbacken. Sammanställning har nu resulterat i ett häfte som många kommer att ha glädje av i framtiden.

Många var intresserade av Folkes arbete och köpte ett häfte som snarare kan kallas för en bok. Lite över 160 sidor intressant läsning om Hammarbacksbygden.

Häftet kan köpas för 200 kr för icke medlemmar och för 180 kr för medlemmar. För beställning ring Folke på telefon 0589-142 06 eller 070-24 24 491