Hammarbloggen

Hammarbloggen

Om Hammarbloggen

Välkommen till

Hammarbackens hembygdsförenings anslagstavla där alla kan bidra med information, upplysningar eller frågor som rör Hammarbacken och området där omkring. Lägg in din information under lämplig kategori som en kommentar så att även andra kan ta del av dina uppgifter.

Sveriges Radio Örebro på besök i Hammarbacken

AktuelltPosted by Stefan Helsing Mon, January 24, 2011 16:29

Kulturnyheter från bygden har nått Örebro!

Det är vårt deltagande i evenemanget Vinterspår som gjort avtryck i kulturkretsarna.

Martin Dyfverman på Radio Örebros Kulturspaning lyckades hitta Hammarbacken i Bergslagsskogarna för att göra intervjuer med några av oss i föreningen.

Programmet sänds på tisdag den 25 januari mellan kl. 12-13

Först ut att berätta om Hammarbacken var vår ordförande Anna-Britta Forslund. För att få lite bakgrundsstämning gick vi upp till forsen vid Gränsjön.

Här får Martin hjälp med tekniken av Birgit Oskarsson som sedan berättade lite om sin uppväxt här i Hammarbacken. Birgit har gett ut en bok om livet i Hammarbacken på 1900-talet.

Sebastian Flodenberg musiker och Ewa Isaksson konstnär är nyinflyttade i Hammarbacken och paret har många planer för sitt konstnärsskap. Sebastian planerar bl.a. att skriva en låt som han skall tillägna Gränsjön.

När Vinterspår går av stapeln den 5-6 februari 2011 öppnar Ewa Isaksson sitt nyinredda galleri.

När vi kom tillbaka till Skogskaféet fortsatte Martin intervjuerna med oss och i bakgrunden spelade Sebastian.

Vi var väl lite nervösa inför detta men allt gick bra och vi hoppas ni får en trevlig lyssnarstund vid radion den 25 januari kl 12-13.

Ratta in Radio Örebro P4 och Kulturspaning med Martin Dyfverman