Hammarbloggen

Hammarbloggen

Om Hammarbloggen

Välkommen till

Hammarbackens hembygdsförenings anslagstavla där alla kan bidra med information, upplysningar eller frågor som rör Hammarbacken och området där omkring. Lägg in din information under lämplig kategori som en kommentar så att även andra kan ta del av dina uppgifter.

Vinterspår

AktuelltPosted by Anna Britta Forslund Sun, February 03, 2013 21:58

Så har vi nu haft årets Vinterspår under lördag och söndag här uppe på Skogskafét i Hammarbacken. Som traditionen bjuder så fick våra gäster avnjuta hemlagad Älgsoppa, Bergslagssmörgås, Hammarbacksrufsor och annat gott. Roligt att så många hittade hit upp i skogen och trotsade halkan.

Här ser vi några gäster som avnjuter Älgsoppan och i bakgrunden visas Stefan Helsings vackra bilder från olika ställen i de djupa skogarna i Bergslagen.

Med koskällan och timmersaxen som rekvisita tog Anders Luth till orda och berättade några roliga historier på sitt charmfulla och engagerande vis.

Storytellern Taina Luodelahti berättade ur det finska nationaleposet Kalevala om den unga flickan Aino som inte ville gifta sig med en äldre man. Taina kan verkligen få publiken att leva sig in i berättelserna.

Här sitter Anders, Göran och Karl-Axel och "språkar" som man säger i Bergslagen över en kopp kaffe. Vill tacka alla gäster och medverkande och alla som som gjort det möjligt att genomföra de här två dagarna. Anna.B. Forslund

Januaribilder

AktuelltPosted by Anna Britta Forslund Fri, January 11, 2013 16:59

Här är några bilder från januari och vårt Hammarbacken.....

Det här är Micke, en av de tre rävungar som varit med runt stugan från de på små vingliga ben kom fram med modern och ville ha mat. De följer efter när jag är ute på promenad och skuttar ut och in i skogen, men på behörigt avstånd från mina hundar. När vi vänder så dröjer det inte länge förrän man ser någon utav dem i ögonvrån.

Se så vattnet forsar fram genom dammluckorna, vilken kraft.

Nytt år!

AktuelltPosted by Anna Britta Forslund Sun, January 06, 2013 11:08

Ja då har vi gått in i 2013! Jag vill tacka alla Er som besökt oss, alla som jobbat och ställt upp med föreningsarbetet. Det är Ni alla som gör att vi kan ordna med våra aktiviteter. Nu håller programmet för 2013 att ta form och skickas ut till Er alla direkt efter årsmötet som i år är söndagen den 10 mars kl 14.00 på Skogskafét. Stor varm kram till Er all Anna.B Forslund.

Solen bäddar ner sina strålar i Kung Bores famn juaftonen 2012.

Sommarbilder

Släkt och BygdPosted by Anna Britta Forslund Sun, November 11, 2012 13:25

Sonen till Olle Israelsson vid namn Perra kom på sin MC, snygg maskin.

Mer trevliga besök

Släkt och BygdPosted by Anna Britta Forslund Sun, November 11, 2012 13:21

Den trevliga familjen Olle Israelsson kom från Nyköping för att besöka sina förfäders trakter. En mycket trevlig eftermiddag.

Trevliga besök

Släkt och BygdPosted by Anna Britta Forslund Sun, November 11, 2012 13:17

Marion Biversten med släkt kom och besökte oss här i Hammarbacken. De lämnade bl.a över en tavla med bild på deras släkting som drev lanthandeln här, men så tragiskt omkom på en lunchrast när han åkte skridskor på Gränssjön 1911.

Bilder från sommaren

AktuelltPosted by Anna Britta Forslund Sun, November 11, 2012 13:11
En dag vid forsen....Då var det full fart nere vid forsen där det gjordes kolbullar, glödsill med tilltugg. Här syns Stig Grund i full färd med att skära fläsk till kolbullarna.

Bilder från sommaren

AktuelltPosted by Anna Britta Forslund Sun, November 11, 2012 13:06

Här är några bilder från sommaren. Nedan spelmännen Kajsa och Johnny Karlsson på väg att spela vid En dag vid forsen.

Next »