Hammarbloggen

Hammarbloggen

Om Hammarbloggen

Välkommen till

Hammarbackens hembygdsförenings anslagstavla där alla kan bidra med information, upplysningar eller frågor som rör Hammarbacken och området där omkring. Lägg in din information under lämplig kategori som en kommentar så att även andra kan ta del av dina uppgifter.

Skogsdagen 22.10

Vandringsled HammarbackenPosted by Pirjo Jauhiainen Sun, October 25, 2009 21:18

Under ännu en regnfri "skogsdag" lyftes de två kvarnstenarna med hand- och domkraft upp ur marken och stöttades upp med stenar. Nu börjar man på riktigt skönja Kultur/Naturstigens helhet och den kommer att bli såååå... vacker. Att på sommaren ta med sig en korg med kaffe och sitta vid ån och njuta, sakta vandra, höra bruset från ån, stanna, se blommorna, ja, en oas för kropp och själ.

Därför fortsätter vi med jobbet den 5 november kl 10.00 som vanligt.

Vi hoppas att vädrets makter återigen står på vår sida!
Lägg märke till minerna på Hans, Anna-Britta, Alvar, Ragnhild och Anders!Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anna.Forslund Thu, October 29, 2009 16:26

Ja,Elias ler nog i sin himmel,så många år stenen slumrat i marken glömd av världen.Hans och andras slit på skogen får ej glömmas bort.Det var inte ett lätt liv! Det är på vårt ansvar att ta fram glimtar ur det, så inte alla de som bott och verkat i Hammarbackens skogar behöver vandra in i evigheten utan spår...

Posted by Knekttorparn Tue, October 27, 2009 16:39

Historien gör föremålet "levande", de får en identitet, man kan nästan föreställa sig Elias vid ån efter en lång arbetsdag vid kvarnen. En skylt eller bricka fäst på stenen kanske vi får till så småningom.

Posted by Stefan Helsing Tue, October 27, 2009 08:51

Den gamla mjölnaren i Hammarbacken, Elias Matsson Berglind f.1818 d.1899 skulle ha varit nöjd med föreningens arbete. Vi får tillägna stenen till hans minne:

"Elias kvarnsten"