Hammarbloggen

Hammarbloggen

Om Hammarbloggen

Välkommen till

Hammarbackens hembygdsförenings anslagstavla där alla kan bidra med information, upplysningar eller frågor som rör Hammarbacken och området där omkring. Lägg in din information under lämplig kategori som en kommentar så att även andra kan ta del av dina uppgifter.

Julgröt och bokpremiär!

FöreningsmötenPosted by Stefan Helsing Sun, December 06, 2009 21:02

Söndagen den 6 december var det premiär för Folke Vennbergs häfte "Hammarbacksskogens boställen och brukare i gången tid"

I Hammarbacken möttes vi inbjudande ljuslyktor och uppdukade bord med levande ljus i den gråmulna skymningen. Här i skogen bjöds det på julgröt, skinksmörgåsar, kaffe, saffranbullar och pepparkakor.

Vår lokal fylldes snart av gröt och kaffesugna besökare. Flickornasmiley i köket hade gjort ett jättefint arbete med dukning och pyntning, ingen nämnd, ingen glömd!

Vi var drygt 40 personer som kommit till Hammarbacken för att få en försmak av julen.

Mellan gröten och kaffet blev det en kort paus och Håkan Mossberg passade på att få lite frisk Hammarbacksluft.

Folke Vennberg berättade lite om sin sammanställning av bygdens brukare och deras boställen som han arbetat med under många år då han bodde i Hammarbacken. Sammanställning har nu resulterat i ett häfte som många kommer att ha glädje av i framtiden.

Många var intresserade av Folkes arbete och köpte ett häfte som snarare kan kallas för en bok. Lite över 160 sidor intressant läsning om Hammarbacksbygden.

Häftet kan köpas för 200 kr för icke medlemmar och för 180 kr för medlemmar. För beställning ring Folke på telefon 0589-142 06 eller 070-24 24 491


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Pirjo Jauhiainen Mon, December 07, 2009 12:59

"Skogskafét" var som ljuset i mörkret igår, dessutom smockfullt. Folke Vennberg fick en tacksam publik. Boken finns redan i mångas bibliotek.

Denna tid på året kallas i Finland för "kaamos" och avser egentligen tiden mellan när solen försvinner och kommer tillbaka i norr. Det används dock i hela landet. Tid att samlas vid ljuspunkter i mörkret, väntan på att det naturliga ljuset återkommer.

Posted by Anna-Britta Forslund Sun, December 06, 2009 22:59

Det var roligt att se att så många letat sig upp till Hammarbacken idag! Tack Folke för den så efterlängtade boken,och tack till Kajsa som specialdesignat smycket Rönnlövet.Nästa år får vi hoppas att väggen är riven så det blir mer svängrum! En ros till Stefan och till er andra som ställt upp så att allting klaffade idag! Anna-Britta.