Hammarbloggen

Hammarbloggen

Om Hammarbloggen

Välkommen till

Hammarbackens hembygdsförenings anslagstavla där alla kan bidra med information, upplysningar eller frågor som rör Hammarbacken och området där omkring. Lägg in din information under lämplig kategori som en kommentar så att även andra kan ta del av dina uppgifter.

Vårvinterkväll i skogen

NaturnyttPosted by Anna Britta Forslund Sun, March 13, 2011 15:43

"Igår afse" som de sa förr så var jag vid torpet och lyssnade om jag skulle få höra några ugglor. Himlen var beströdd med stjärnor, inte så starkt lysande men ändå i halvmånens ljus kunde jag urskilja en del. Det var så gott som vindstilla och i nordväst kunde jag höra både pärlugglan och sparvugglan. Räven kom och smög och ville nog säkert att jag skulle avlägsna mig så han kunde få slafsa i sig lite matrester som han brukar få. Den här tiden på året kan man känna att det börjar så smått lukta vår och nu när granen strintar så vet man att det finns hopp om en vår.

Måste ut nu när det månljust....en vana sedan barnsben.

Anna-Britta Forslundsmiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anna-Britta Forslund Sun, March 13, 2011 18:59

På vårvintern så släpper granen det yttersta på grenarna som man kan se ligga på snön. Det är ett gammalt skogligt talesätt från Norrland. Anna-Britta Forslund

Posted by Skogsmulle Sun, March 13, 2011 17:27

Vad gör granen när den "strintar"??